New Videos

Remaja 17 Tahun Cipta Motosikal Transformers




MASSACHUSETTS, Amerika Syarikat - Seorang pencipta muda Amerika Syarikat (AS) berusia 17 tahun, Benjamin Gulak melakar sejarah tersendiri apabila mencipta motosikal berkuasa elektrik ala robot dalam filem Transformers bagi mengatasi masalah kesesakan jalan raya, lapor sebuah akhbar kelmarin.
Motosikal luar biasa itu dihasilkan oleh syarikatnya, BPG Motors dan diberi nama Uno III Streetbike atau U3.
Menurut Gulak, 20, cetusan idea untuk mencipta jentera itu berlaku semasa dia mengikuti bapanya ke Asia atas urusan perniagaan dan mendapati bandar raya Shanghai, Beijing dan Hong Kong mengalami kesesakan jalan raya yang teruk.
Justeru, dia mencipta motosikal yang boleh berubah bentuk dengan bergerak tanpa roda depan yang disimpan di celah dua roda belakang dengan hanya menekan butang.
Motosikal itu sesuai disimpan di dalam bilik dan dibawa masuk ke dalam lif. - Agensi-SUMBER

Cubaan Bunuh Diri

video Detik-detik cemas wanita mahu bunuh diri


CHANGCHUN - Ratusan orang berkumpul untuk melihat detik-detik cemas seorang wanita yang memakai baju pengantin berwarna putih duduk di tepi tingkap apartmennya di sini kerana mahu membunuh diri kelmarin.
Wanita berusia 22 tahun itu cuba terjun dari tingkap di tingkat tujuh tetapi dia sempat diselamatkan oleh seorang pegawai tempatan.
Dia dipercayai mahu membunuh diri selepas teman lelakinya selama empat tahun memutuskan hubungan selepas mereka merancang untuk berkahwin.
Namun, wanita itu akhirnya diselamatkan oleh seorang pegawai tempatan, Guo Zhong Fan yang pantas memegang leher, bahu dan gaun wanita tersebut.
Seorang lagi lelaki kemudian memanjat keluar dari satu lagi tingkap untuk menolak kaki wanita itu bagi membantu menyelamatkan mangsa. - Agensi-SUMBER

Budak Tersepit di Celah Dinding


BEIJING - Seorang budak lelaki dari Daye di wilayah Hubei tengah China tersepit di celah dinding bangunan selama tiga jam sebelum diselamatkan beberapa anggota bomba, lapor sebuah akhbar semalam.

Budak lelaki itu bersembunyi di celah ruang kecil berukuran 15 sentimeter di antara dua bangunan semasa dia bermain permainan sembunyi bersama rakan-rakannya baru-baru ini.

Pihak bomba dihubungi selepas beberapa rakan dan orang ramai gagal menariknya keluar dari celah bangunan itu.

Beberapa anggota bomba bertindak memasuki salah sebuah bangunan bagi memecahkan dinding berhampiran budak itu untuk menyelamatkannya. - Agensi-SUMBER

Seratus UFO di Shinjuku


KIRA-KIRA 100 objek terbang tidak dikenali (berwarna putih) berlegar-legar di ruang udara Shinjuku, Tokyo pada April lalu.

TOKYO - Sekumpulan cahaya misteri yang dipercayai objek terbang tidak dikenali (UFO) berlegar-legar dengan laju di ruang angkasa Shinjuku, Tokyo, lapor laman Rocketnews24 semalam.

UfO itu muncul pada 8 April lalu pada pukul 4 petang dan klip video tersebut disiarkan di laman YouTube.

Menurut individu yang merakamkan klip itu, sejumlah orang turut melihat UFO itu di luar rumahnya.

Dia berkata, terdapat 100 UFO yang bergerak sebelum ia berkurangan sehingga menjadi 20 buah sahaja.

Terdapat dua buah pesawat terbang berdekatan UFO itu tetapi objek tersebut mungkin berada pada altitud yang lebih tinggi, katanya. - Agensi-SUMBER

Seratus UFO di Shinjuku


KIRA-KIRA 100 objek terbang tidak dikenali (berwarna putih) berlegar-legar di ruang udara Shinjuku, Tokyo pada April lalu.

TOKYO - Sekumpulan cahaya misteri yang dipercayai objek terbang tidak dikenali (UFO) berlegar-legar dengan laju di ruang angkasa Shinjuku, Tokyo, lapor laman Rocketnews24 semalam.

UfO itu muncul pada 8 April lalu pada pukul 4 petang dan klip video tersebut disiarkan di laman YouTube.

Menurut individu yang merakamkan klip itu, sejumlah orang turut melihat UFO itu di luar rumahnya.

Dia berkata, terdapat 100 UFO yang bergerak sebelum ia berkurangan sehingga menjadi 20 buah sahaja.

Terdapat dua buah pesawat terbang berdekatan UFO itu tetapi objek tersebut mungkin berada pada altitud yang lebih tinggi, katanya. - Agensi-SUMBER

Lelaki Makan 25,000 Big Mac


Don Gorske ate his 25,000th Big Mac during a ceremony at a Fond du Lac, Wis McDonald's. It's the 39th anniversary of him eating the first one in 1972. He says he truly enjoys eating them and plans to eat them for the rest of his life. (May 17) - AssociatedPress

Tolak Lamaran di Tempat Awam

video Terkejut kekasih tolak lamaran ditempat awam

LOS ANGELES - Seorang lelaki terkejut seolah-olah tidak percaya apa yang telah berlaku selepas teman wanitanya menolak lamarannya di hadapan orang ramai yang sedang duduk di kawasan kedai makanan sebuah pusat beli-belah Sherman Oaks Galleria di sini baru-baru ini.

Kejadian itu disiarkan di laman YouTube menunjukkan lelaki tersebut melutut sebelum berdiri semula di depan teman wanitanya dengan seorang pemain gitar menyanyikan lagu klasik Sweet Caroline.

Wanita tersebut kelihatan amat terkejut dan tersenyum semasa kekasihnya membuat lamaran itu. Lelaki itu melutut sambil mahu menyerahkan sebentuk cincin kepadanya manakala orang ramai bertepuk tangan.

Namun, lelaki itu berada dalam keadaan yang terkejut seolah-olah tidak mempercayai apa yang berlaku kerana kekasihnya yang dikenali sebagai Caroline berkata: "Oh Tuhan, apa yang kamu lakukan?".

Wanita itu kemudian meninggalkan lelaki berkenaan yang berada dalam keadaan tergamam.

Pemain gitar tersebut berusaha menenteramkan lelaki itu yang kelihatan amat kecewa. - Agensi-SUMBER

Budak Magnet!


Koprivnica, Croatia, Ivan Stoiljkovic berusia enam tahun mempunyai cerita unik kerana tubuhnya berfungsi seperti magnet kerana logam boleh melekat pada tubuhnya dipercayai mempunyai kuasa menyembuhkan beberapa penyakit.

Menurut keluarganya, Ivan sebelum ini berjaya menyembuhkan sakit perut datuknya dengan menggunakan tangannya. Datuknya, Ivo berkata, apabila cucunya itu meletakkan tangan di perutnya yang sakit, dia berasa panas sebelum kesakitan tersebut hilang. Dia juga berjaya melegakan seorang jirannya yang cedera di kaki selepas terlibat dalam kemalangan traktor.

Ivan sebelum ini terkenal kerana barang logam seperti sudu, telefon bimbit dan periuk akan melekat pada tubuhnya apabila dia menanggalkan baju selain barang logam seberat 25 kilogram turut melekat pada tubuhnya.-SUMBER

Messi Rosakkan Pintu Kecemasan Kapal Terbang


BARCELONA - Lionel Messi, Striker Barcelona, dilaporkan media-media Sepanyol mendapat teguran dari juru terbang pesawat yang ditumpangi oleh pasukan Barcelona semasa pulang dari Valencia, Rabu lalu, karena merusakkan panel pintu kecemasan.

Kejadiannya berlaku di dalam pesawat ketika pasukan Barcelona merayakan kejayaan mereka menjuarai La Liga BBVA setelah berjaya seri 1-1 dengan Levante.

Para pemain Barcelona, termasuk Messi, bersuka-ria dan bernyanyi . Tatkala sedang bersukaria itu, Messi tiba-tiba mencari pramugari, untuk melaporkan bahawa dirinya secara tidak sengaja merusakkan panel pintu kecemasan.

Pramugari tersebut segera melaporkan kepada juru terbang .Tak lama kemudian terdengar suara juru terbang melalui pembesar suara.

"Sesungguhnya ini malam yang istimewa. Ini adalah kapten anda yang bercakap . Kami telah diberitahu bahawa salah satu panel pintu keluar sudah berubah kedudukannya. Saya tahu ada penumpang yang bersuka ria diantara kita, tapi saya minta semua menjaga ketenangan. Terima kasih," kata juru terbang.

Buat Audi A7 Daripada Kertas


Berita saya ambil dari KOMPAS.com, faham-faham sendiri la ye. Admin malas nak translate. Hehe
NEW YORK, - Selalu ada cara unik yang dipilih produsen mobil dunia untuk memperkenalkan produk barunya ke pasar, Audi salah satunya. Pabrikan mobil Jerman yang bermarkas di Ingolstadt ini menampilkan video unik salah satu model barunya A7 mengaplikasikan teknik kerajinan kertas di ajang ajang New York Auto Show yang tengah berlangsung di "The Big Apple" 22 April - 1 Mei 2011.
Audi Amerika Serikat menggandeng desainer grafis Taras Lesko untuk mewujudkan hal ini dan membutuhkan waktu 10 hari lebih. Total 285 guntingan kertas yang dicetak melalui printer warna dan dipotong-potong, lalu disambung dengan bantuan lem. Hasilnya, luar biasa. Mobil dibuat bukan cuma tampilan luar, tapi juga sampai interiornya.

Lembu Rempuh Cermin Kedai


SAO JOSE DO RIO PRETO, Brazil - Seekor lembu jantan merempuh cermin pameran sebuah kedai di bandar ini, lapor sebuah akhbar semalam.

Lembu jantan itu memasuki kedai pakaian tersebut selepas ia terlepas dari sebuah trak haiwan yang terlibat dalam satu nahas jalan raya baru-baru ini.

Haiwan itu yang telah memasuki kedai berkenaan berdiri di tepi cermin kedai tersebut di tepi beberapa patung pameran.

Beberapa orang yang ditugaskan untuk menangkap haiwan itu berdiri di luar kedai tersebut dengan tujuan untuk menangkapnya.

Namun, selepas berdiri buat seketika, lembu itu merempuh cermin kedai pameran menyebabkan beberapa orang yang mahu menangkap haiwan cuba mengelak daripada terkena kaca.

Para penangkap lembu itu kemudian menggunakan tali yang dibaling ke arah kepala haiwan tersebut sebelum mereka berjaya menangkapnya semula. - Agensi
SUMBER- http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0516&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm

Magic Fail


Persembahan silap mata yang fail.... lihat video di bawah....

Pesawat Airbus A380 Dipanah Petir


LONDON - Sebuah pesawat penumpang syarikat penerbangan Emirates dari Dubai, Emiriyah Arab Bersatu (UAE) yang membawa 500 penumpang dipanah petir di bahagian bumbung sebelum ia selamat mendarat di Lapangan Terbang Heathrow di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Bagaimanapun, petir yang mengalir melalui bumbung depan pesawat, Airbus A380 itu tidak memberi kesan terhadap keselamatan pesawat dan penumpangnya.

Keadaan itu berlaku kerana badan pesawat itu diperbuat daripada logam yang bertindak sebagai penebat.

"Jika pesawat itu tidak diperbuat daripada logam, ia boleh meletup apabila disambar petir, kata Editor Operasi dan Keselamatan laman Flightglobal, David Learmount.

"Pesawat-pesawat dipanah petir beberapa kali dalam tempoh setahun.

"Pihak pengeluar mesti menghasilkan pesawat yang mampu menghadapi panahan petir dan melindungi penumpang yang berada di dalam kapal terbang," tambahnya.

Imej pesawat itu dipanah petir dirakamkan pada bulan lepas oleh seorang jurufoto, Chris Dawson. - Agensi

Sumber-http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0513&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm

Lelaki Boleh Pusingkan Kepala 180 Darjah


Lelaki ini mempunyai kebolehan yang luar biasa iaitu boleh memusingkan kepalanya 180 darjah. Gila betul! Boleh patah tulang tengkuk. Anda sama sekali tidak dibenarkan meniru aksi ini. Lihat videonya di bawah.....

Perang UFO di Langit San Diego


Ed Grimsley, pemerhati UFO dan pengasas komuniti ' Night Vision UFO Sky Watch 'di San Diego, California, AS merakamkan penemuan UFO pada tarikh 30 April 2011. Beberapa titik yang dilaporkan seperti UFO bergerak sangat laju di angkasa seolah-oleh sedang berperang semasa mereka. Walau bagaimanapun, mereka masih menkaji tentang perkara yang berlaku ini. Lihat videonya di bawah.....

Kanak-kanak Main Gusti


Gila betul la diorang ni. Ni mesti terpengaruh dengan WWE. Siap tunjuk gaya John Cena lagi. Haha. Kalau gusti tipu-tipu takpa la jugak, ini betul-betul. Nasib baik tak patah-patah badan tu. Ape pun, anda dilarang sama sekali meniru aksi ini walau dimana pun anda berada. Lihat videonya....

Barrack Obama Berjoget


Video ini diambil sewaktu Barrack Obama diundang untuk rancangan "The Ellen DeGeneres Show". Pada waktu ini beliau masih menjadi calon Presiden Amerika. Siapa sangka, Obama pun pandai berjoget...
Presiden Amerika Serikat ini, menari mengikuti lagu Beyonce dengan lagu yang berjudul "Crazy In Love". Dia diundang tampil di acara Ellen DeGeneres untuk menjawab pertanyaan seputar kesehatan, lingkungan dan Irak.

Bayi Lahir Kepala Dua

bayi lahir kepala dua video berita china

Bayi di Suining, China ini dilahirkan dengan dua kepala dan satu badan. Menurut doktor di Hospital Pusat Suining, ini adalah peristiwa yang sangat aneh dan baru pertama terjadi di China. Doktor mengatakan dua kepala bayi perempuan ini tak boleh dipisahkan. Bao Qiaoying, 25, ibu bayi awalnya tak menduga memiliki bayi dengan dua kepala. Sebab, ketika diperiksa pertama kali, bayi yang dikandungnya normal. Dia pun tak sabar menanti sang buah hati pertama dengan suaminya Liao Guojun.

Sampai diperiksa kedua kali, Bao diberi tahu juga normal. Dua kepala ini baru ketahuan ketika ia di-scan untuk ketiga kalinya pada minggu lalu. “Doktor mengatakan bayi ini punya dua kepala dengan satu badan,” katanya. Bao dan suaminya lalu ke hospital lain untuk memeriksakannya. Ternyata bayi yang dikandungnya punya dua kepala. Bao dan suami lalu menginginkan untuk melakukan pengguguran. Namun doktor tidak menyetujuinya.

“Terlalu berbahaya bila melakukan pengguguran menjelang kelahiran,” kata doktor Zhang Libin. Bayi itu lahir dengan selamat dengan dua kepala, satu badan dan satu setengah jantung sementara organ lainnya mereka berbagi. “Kami tak boleh memisahkannya, mereka harus hidup bersama,” kata dokter Zhang.

Cedera Akibat iPad


BEIJING - Empat orang cedera apabila berlaku satu rusuhan semasa sejumlah pelanggan berbaris untuk membeli komputer tablet iPad 2 di luar sebuah kedai di sini.

Kejadian yang berlaku pada Sabtu lalu di kawasan Sanlitun itu bermula apabila seorang kakitangan kedai menjual iPad menumbuk seorang pelanggan yang memotong barisan.

Ekoran kejadian itu beberapa pelanggan lain memecahkan pintu kaca di kedai berkenaan.

Menurut beberapa saksi, botol-botol air dibaling semasa rusuhan itu berlaku.

Empat orang yang cedera itu dirawat di sebuah hospital dan polis mengambil keterangan mereka.

Seorang jurucakap syarikat Apple yang mengeluarkan iPad di China, Carolyn Wu berkata, kedai itu ditutup selama beberapa jam pada Sabtu lalu selepas kekacauan di luar kedai berkenaan tidak dapat dikawal. - Agensi
Sumber-http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0510&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm

Kemaluan Aminah Berubah Menjadi Lelaki

kemaluan aminah berubah menjadi laki laki lelaki video berita alat sulit kelamin puki menjadi kote

Berita saya ambil dari vivanews-
BOYOLALI, — Seorang anak perempuan bernama Aminah (15), warga Dukuh Kepoh Desa Sembungan, Kecamatan Nogosari, Kabupaten Boyolali, Jawa Tengah, mengalami keajaiban kerana alat kelaminnya berubah dengan sendirinya menjadi laki-laki.

Surati (36), ibu kandung Aminah, di Boyolali, Rabu (4/5/2011), mengatakan, Aminah ketika dilahirkan pada 15 tahun lalu berkelamin perempuan. Namun, alat kelamin Aminah–yang kini sudah besar tiba-tiba berubah menjadi laki-laki.

Bahkan, kata dia, sekitar dua bulan terakhir ini Aminah telah disunat dan berganti nama menjadi Amin Wahyu Bahtiar. Surati menjelaskan, anak kandungnya tersebut mula mengalami keanehan sejak duduk di bangku kelas III sekolah rendah

"Tiba-tiba muncul seperti daging tumbuh atau tonjolan di dekat alat kelaminnya. Pihak keluarga kemudian membawa Aminah ke hospital di Semarang untuk dibedah," katanya.

Namun, kerana kos pembedahan cukup besar, pihak keluarga disarankan mengurus insurans kesihatan . Namun, hingga sekarang insurans belum selesai sehingga dia pun tidak jadi dibedah.

Kerana tidak jadi operasi, kata dia, tonjolan tersebut terus berkembang hingga menutup alat kelamin perempuannya hingga menghilang. Tonjolan itu kemudian menjadi alat kelamin lelaki normal.

Menurut kakek Aminah, Darso (68), cucunya sejak dua bulan lalu tiba-tiba suaranya berubah terdengar besar seperti suara laki-laki. Pada lehernya juga keluar halkum sehingga pihak keluarga kemudian menyunatkan cucunya itu.

"Saya dari awal sudah curiga cucu saya itu, tingkah lakunya seperti laki-laki. Ternyata, alat kelaminnya berubah dengan sendirinya dari perempuan menjadi laki-laki," katanya.

Oleh kerana itu, kata dia, status Aminah ini kemudian diperkuat dengan penetapan Pengadilan Negeri Boyolali. Aminah mengikuti sidang di PN hampir satu bulan ini, termasuk menunjukkan keterangan doktor dan bukti otentik. Maka, status dia secara sah berganti menjadi laki-laki dan bernama Amin Wahyu Bahtiar.

Menurut Amin Wahyu Bahtiar, dirinya sangat senang setelah statusnya secara sah menjadi laki-laki tulen. Status perempuan di dalam akta kelahirannya yang sebelumnya kini sudah diubah.

Curi Side Mirror



Ada juga orang macam ni kan? Side mirror pun nak curi. Mungkin harga side mirror Toyota Alphard ni mahal kot sebab tu la dia curi.

Pelajar OKU Dibuli


Sedih sangat tengok video ni, mentang-mentang la dia OKU, ada jugak yang ambil kesempatan mengenakan dia, pukul-pukul la. Memang takda perasaan belas kasihan langsung...

Titisan Air dalam Gerak Perlahan 5000fps

slow motion slow mo water drops milk Using a mixture of coloured water and milk shot at 5000 frames per second (200 times slower than real-time.)

Mari kita lihat titisan air pada gerak yang paling perlahan. 5000 frame per saat iaitu 200 kali lebih perlahan daripada masa sebenar.

Justin Bieber Dibaling Telur

justin bieber egg attack funny news sydney kena baling telur masa konsert concert 17 tahun  persembahan

SYDNEY – Polis Australia mengemukakan pendakwaan ke atas seorang remaja yang membaling telur ke arah penyanyi kelahiran Kanada, Justin Bieber di sini baru-baru ini.
Remaja berusia 17 tahun itu muncul di Mahkamah Kanak-Kanak Sydney semalam dan ditahan atas dakwaan melakukan pencerobohan dan melakukan kerosakan.
Nama remaja itu bagaimanapun tidak dapat didedahkan kerana dia diklasifikasi di bawah umur.
Rakaman klip video konsert penyanyi yang terkenal dengan lagu Baby itu di Arena Acer di sini pada minggu lalu menunjukkan beberapa biji telur mentah dibaling ke arah pentas hampir mengenai Bieber.
Selebriti berusia 17 tahun itu dan para penari sebaliknya meneruskan persembahan.
Polis mengatakan bahawa remaja itu menceroboh ke konsert tersebut menerusi bumbung.
Dia dibebas dengan ikat jamin. – AP

5 Kali Sepakan Penalti Baru Dikira Gol


Hahaha. Sepakan penalti yang pelik dan memang tak pernah jumpa lagi. Ada saja kesalahan semasa membuat sepakan sehinggakan terpaksa diulang sebanyak 5 kali. Akhirnya sepakan ke lima baru dikira gol.

Video Tempat Osama Dibunuh

 Lady Gaga Judas bin Laden wife Dictionary Google keyword tool Osama bin Laden new Corvette Kentucky Derby Yahoo.com Bank of America Joomla Mothers Day Amazon RENN nikki Cox Chase Bing Pippa Middleton Jacob Lusk Zsa Zsa Gabor Bristol Palin video osama dibunuh kejam 18sg osama obama killed tentera AS pakistan tempat sembunyi rumah agam osama perlindungan

WASHINGTON 3 Mei – Pasukan tentera rahsia yang membunuh pemimpin al-Qaeda, Osama bin Laden di Pakistan kelmarin terdiri daripada anggota komando elit SEAL Tentera Laut Amerika Syarikat (AS) yang diterbangkan khas menyeberangi sempadan dari Afghanistan.

Dalam operasi sulit itu tanpa pengetahuan pihak berkuasa Pakistan, beberapa helikopter Blackhawk MH-60 yang diubah suai berlepas dengan membawa pasukan SEAL dari Pangkalan Udara Ghazi menuju ke bandar garison Abbottabad, kira-kira 60 kilometer dari pusat bandar Islamabad.

Sejumlah 22 orang terbunuh atau ditangkap selepas tembakan bertalu-talu dilepaskan selama lebih 40 minit, termasuk Osama yang mati akibat terkena dua tembakan di sebelah kiri muka.

Mayatnya dibawa dengan helikopter yang kembali ke pangkalan, manakala sebuah helikopter mengalami kerosakan mekanikal dan terpaksa dimusnahkan oleh tentera AS, kata pegawai tentera dan White House kepada akhbar National Journal, semalam.

Jika tidak kerana sasaran bernilai tinggi itu, misi tersebut boleh dianggap sebagai rutin bagi pasukan SEAL Team Six yang sangat terlatih, secara rasminya dikenali sebagai Kumpulan Pembangunan Peperangan Khas Tentera Laut tetapi sebagai DevGru di kalangan penduduk tempatan di pangkalan mereka di Dam Neck, Virginia....Baca lagi di sini>>http://goo.gl/urt15

Penonton Resah Ular Lilit Leher Budak


LONDON - Seorang peserta cilik program realiti televisyen Britain's Got Talent (BGT) menawan hati para juri apabila dia melakukan persembahan bersama seekor ular sawa bernama Lucy pada Sabtu lepas.

Namun, para penonton lebih bimbangkan nasib budak perempuan berusia 7 tahun tersebut, Olivia Binfield, apabila lehernya dililit reptilia sepanjang 1.8 meter itu.

Olivia membawa bersama ular sawa jinak itu yang dipelihara keluarganya semasa membaca sajak mengenai kepentingan untuk memulihara spesies terancam dalam BGT.

Sepanjang persembahannya, hos BGT, Ant McPartlin dan Declan Donnelly nampak resah dengan McPartlin bertanya: "Ular itu melilit lehernya, adakah itu normal?"

Panel juri dan para penonton kemudian menarik nafas lega selepas melihat Olivia tidak diapa-apakan reptilia itu dengan dia berjaya mara ke peringkat seterusnya. - Agensi

Lelaki Dua Kali Disambar Petir


NEW YORK - Malang datang bertimpa buat seorang lelaki apabila dia disambar petir sebanyak dua kali dalam tempoh tidak sampai seminit, lapor sebuah akhbar semalam.
Lelaki berkenaan sedang berjoging di sebatang jalan raya di pinggir sebuah bandar di Amerika Syarikat pada 11 April lalu apabila insiden itu dirakam kamera video litar tertutup (CCTV).
Ketika kejadian, mangsa disambar petir dan tersungkur ke tanah. Selepas mengambil nafas dan menenangkan dirinya, dia bangkit semula 15 saat kemudian.
Dia sempat berjalan beberapa meter apabila petir sekali lagi menyambarnya menyebabkan dia rebah ke tanah semula.
Lelaki tersebut yang kelihatan bingung memikirkan tentang apa yang sebenarnya telah berlaku kemudian bangun semula dan meninggalkan tempat kejadian.
Rakaman video luar biasa itu mencetuskan sensasi di YouTube dengan beribu-ribu orang memberitahu, mereka terkejut melihat lelaki itu terselamat dalam kejadian tersebut. - Agensi
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Video Gempak! - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger